Ideoita koristelemiseen

Ideoita ympäristöystävälliseen kodin juhlapyhien koristelemiseen

Kodin koristelu pyhäpäiviä varten on hauskaa. Näin on siksi, että tarjolla on niin paljon koristeluun käytettäviä asioita, jotka takaavat juhlallisen tunnelman. Koristelun ilosta ja jännityksestä johtuen useimmat meistä kuitenkin unohtavat ajatella ympäristöä. Käytämme jouluvaloja vuorokauden ympäri ajattelematta millaisia vaikutuksia sillä on ympäristöön. Tämän lisäksi monet meistä eivät myöskään tarkista koristeissa käytettyjä materiaaleja.

Nykyään meidän on oltava varovaisempia valintojemme kanssa, vaikka sitten olisikin kyse vain kotimme koristelusta. Onneksemme markkinoilta löytyy kaikenlaisia ympäristöystävällisiä ja kauniita esineitä koristeluun, aina matoista ja huonekaluista seinävalaisin. Varmistakaamme siis ennen ostamista, että tuote on hyväksi ympäristölle.

Shelves, Carpet, Geometric Pattern, Room, Light
lähde : Pixabay

On olemassa lukuisia tapoja koristella kotia ympäristöystävällisellä tavalla. Eräs tapa tehdä tämä on hyvällä suunnitelmalla. On helpompaa päättää mitä haluaa ostaa ja mitä tehdä, kun on ensin tehnyt suunnitelman. Suunnitelman pitäisi sisältää se, miltä haluat kotisi näyttävän. Tämän voit tehdä yksi huone kerrallaan. Voit aloittaa olohuoneesta, sillä täällä sinä ja perheesi vietätte suurimman osan ajasta.

Kun suunnitelmasi on valmis, tarkastele kotiasi. Voit ehkä kierrättää tiettyjä materiaaleja koristeiden tekemiseen. Voit käydä myös läpi tarvikkeet, joita käytit viime vuonna. Tämä auttaa sinua säästämään aikaa ja minimoimaan roskaamista. Jos väsyt käydessäsi läpi vanhoja koristeita, voit yrittää olla luova ja luoda uusia koisteita vanhoista materiaaleista. Voit esimerkiksi muuttaa seppelettäsi, ja tehdä siitä vaikkapa hienon pöytäkoristeen.

Kierrättämisen ohella voit myös käyttää luonnollisia materiaaleja. Monet koristeet on myös tehty luonnollisista materiaaleista. Joten jos sinulla on tarve ostaa pyhäpäivien koristeita, valitse itsellesi tuotteet, jotka on tehty ympäristöystävällisistä materiaaleista. Jos käytät valoja, valitse energiaa säästävät valot. Ne maksavat kyllä enemmän, mutta niillä voit säästää jopa 50% enemmän energiaa.

Voit myös luoda omia kotisi koristeita. Kuten mainitsimme aikaisemmin, voit kierrättää esineitä, joita sinulla on jo kotona, ja luoda uusia koristeita. Joulukuusesi rippeet voidaan muuttaa muiksi koristeiksi. Voit käyttää niitä myös lisätäksesi yksityiskohtia muihin koristeisiisi, tai voit käyttää niitä pihasi koristelemiseen.

Vastaa